Wytrawna tarta z dynią, kozim serem i ziarnami

Wytrawna tarta z dynią, kozim serem i ziarnami

Dynia to niekwestionowana królowa jesieni. Już sam wygląd i intensywny kolor tego warzywa wprawia nas w doskonały nastrój. Dynia ma rewelacyjny wpływ na nasze zdrowie i urodę, a w połączeniu z bakaliami, tworzy doskonałą bombę witaminową, która przyda się nam podczas jesiennych wieczorów. Polecamy przepis na wytrawną tartę z dynią, kozim serem i ziarnami 

Wytrawna tarta z dynią, kozim serem i ziarnami – składniki

  • 1 dynia Hokaid
  • 40 g sera koziego
  • 1 opakowanie ciasta kruchego
  • 200 ml śmietany 30%
  • 1 opakowanie Chrupiącej sałatki Bakalland
  • Świeże zioła do smaku
  • Sól i pieprz do smaku

Wytrawna tarta z dynią, kozim serem i ziarnami – przygotowanie

Pokrojoną w kostkę dynię pieczemy w piekarniku przez ok. 20 minut. Następnie formę do tarty wykładamy kruchym ciastem, które delikatnie nakłuwamy widelcem. Upieczoną dynię przekładamy do formy, dodajemy rozdrobniony kozi ser i przyprawy. Wszystko zalewamy delikatnie śmietaną. Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy przez ok. 30 minut. Gotową tarę posypujemy Chrupiącą sałatką i świeżymi ziołami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Previous post Pruderia, bujne życie erotyczne czy chłód w łóżku?
Next post Anioł do wynajęcia – recenzja