Wiosenna lekkostrawna sałatka

Wiosenna lekkostrawna sałatka

Na śniadanie zazwyczaj jemy kanapki, są szybkie w przygotowaniu i smaczne. Czas jednak zerwać z tym przyzwyczajeniem i przyrządzić coś innego, a jednocześnie równie smacznego i szybkiego. My zdradzamy Wam przepis na lekkostrawną sałatkę

Składniki:

– makaron ryżowy – 250 g

– majonez – 250 g

– pomidor – 3 szt.

– ogórek zielony – 1 szt.

– rzodkiewka – 1 pęczek

– szczypiorek – 1 pęczek

– sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

Makaron gotujemy według zaleceń na jego opakowaniu, a następnie hartujemy w zimnej wodzie. Ogórki i rzodkiewki trzemy na tarce w grube oczka. Pomidory kroimy w kostkę, a szczypior siekamy. Wszystkie składniki wkładamy do miseczki. Następnie mieszamy wszystko z majonezem. Doprawiamy szczyptą soli i pieprzu do smaku.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Previous post Sałatka z avocado i kurczkiem
Next post Sałatkowy zawrót głowy