Chałwa pistacjowa

Chałwa pistacjowa

W świecie słodkości istnieje prawdziwa perełka pochodząca z kuchni śródziemnomorskiej – chałwa. To prawdziwa rozkosz dla podniebienia idealna na przekąskę przy kawie czy rodzinne spotkania. Okraszona pistacjami KRESTO przełamuje konwencję i zaskakuje feerią smaków. Warto spróbować!

Składniki:
• 500 g sezamu KRESTO
• 100 g pistacji KRESTO
• 150 g miodu
• 1 łyżeczki cukru waniliowego

Wykonanie:

  1. Sezam upraż na suchej patelni. Kiedy lekko przestygnie zblenduj go na pastę.
  2. Dodaj posiekane pistacje, miód i łyżeczkę cukru waniliowego.
    3.. Dokładnie wymieszaj i przełóż do formy.
  3. Chłodź w lodówce około 2 godziny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Previous post Spadające gwiazdy – recenzja
Next post <strong>Gdy wypadł ząb – dlaczego należy go szybko odbudować?</strong>