Bezglutenowe danie –  makaron fusilli teff z pesto, parmezanem i kaparami

Bezglutenowe danie – makaron fusilli teff z pesto, parmezanem i kaparami

Prosty przepis na szybkie bezglutenowe danie idealne na obiad lub wczesną kolację. Danie kusi bazyliowym aromatem, żywymi kolorami i apetycznym wyglądem. Będzie smakowało nie tylko miłośnikom bezglutenowych przysmaków, czy osobom na bezglutenowej diecie. Z pewnością podbije podniebienia fanom tradycyjnej kuchni i klasycznych dań.

Makaron Fusilli teff z pesto

Składniki dla 3  osób

  • 10 pomidorków koktajlowych
  • 1 cebula
  • Parmezan do starcia
  • Mały słoiczek kaparów
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 5 łyżek zielonego pesto
  • 500 g makaronu bezglutenowego 3 Pauly Fusilli Teff

Na rozgrzanej oliwie podsmażyć do delikatnego zarumienienia pokrojoną drobno cebulę, odstawić, dodać do niej odrobinę soli, świeżo mielonego pieprzu, pokrojone na pół pomidorki koktajlowe, kapary i delikatnie wymieszać. Makaron ugotować zgodnie z zaleceniami na opakowaniu, odcedzić i dokładnie wymieszać z pesto. Połączyć ze sobą makaron z pesto oraz cebulkę z dodatkami i znowu delikatnie wymieszać. Danie opruszyć na talerzu tartym parmezanem, ozdobić listkami albo inaczej według własnego uznania. Gotowe ! smacznego !

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Previous post Płyn do płukania jamy ustnej – rodzaje i zastosowanie
Next post Zamiast toniku – woda z szałwii i aloesu