Bakłażan z makaronem!

Bakłażan z makaronem!

Bakłażan nie jedno ma imię. Idealnie sprawdza się jako dodatek do głównych dań, ale również może spełniać funkcję głównego składnika. Świetny do sałatek i przekąsek. Pieczony, grillowany i smażony. My przedstawiamy własny sposób na jego przygotowanie

Składniki:

Makaron gwiazdka – 250g

Bakłażan – 3 szt.

Cebula – 2 szt.

Masło – 3 łyżki

Czosnek – 4 ząbki

Sól, pieprz, zioła prowansalskie

Wykonanie:

Makaron gotujemy według wskazówek na opakowaniu. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle. Bakłażany przekrajamy wzdłuż, z 3ch wydrążamy środki. Wszystkie środki i jedną połówkę kroimy w kostkę i podsmażamy razem z cebulą. Dokładamy makaron i pokrojony czosnek. Całość doprawiamy do smaku. Tak przygotowany farsz wkładamy do wydrążonych połówek bakłażana i pieczemy na blaszce w 180st.C przez ok 30 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Previous post Cukiniowe szaleństwo kulinarne
Next post Tarta serowa z cukinią