Zupa szpinakowa z cytryną

Zupa szpinakowa z cytryną

Zupa szpinakowa to prosty pomysł na szybką przystawkę.

Zupa szpinakowa

Składniki na 4 porcje:

  • 1 cebula
  • 1 kawałek papryczki chili
  • 1 opakowanie mrożonego szpinaku
  • 250 g makaronu ryżyku Arrighi
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 litr bulionu
  • 9 łyżek soku z cytryny

Wykonanie:

W garnku zeszklij posiekaną cebulę i czosnek z łyżeczką oliwy z oliwek, a następnie dodaj papryczkę chili, szpinak i ryżyk Arrighi. Przez kilka minut duś wszystkie składniki, a następnie napełnij bulionem (mięsnym lub warzywnym). Pod przykryciem pozostaw zupę na wolnym ogniu przez około 10 minut, mieszając od czasu do czasu. Następnie zalej sokiem z cytryny Limmi i dalej gotuj, aż makaron będzie gotowy. Następnie podawaj gorącą zupę z grzankami lub parmezanem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Previous post Stylizacje akademickie
Next post Kiszonki – z czym smakują najlepiej?