Nadziewana papryka

Nadziewana papryka

Nadziewana papryka to niekonwencjonalny pomysł na niedzielny obiad, jak również na domowa imprezę z przyjaciółmi

Składniki:

  • 4szt. czerwonej lub żółtej papryki,
  • 30 dag mielonej niezbyt tłustej wieprzowiny,
  • 10 dag ryżu,
  • 1 jajko,
  • 2 małe białe cebule,
  • 40 dag sera żółtego
  • sól, pieprz,

Wykonanie:

Paprykę myjemy, przekrajamy na pół i wyjmujemy gniazda. Przygotowujemy nadzienie z lekko podgotowanego ryżu (ryż gotujemy na półtwardo), mielonego mięsa, pokrojonej drobno cebuli, jajka, soli i pieprzu – może dodać dwie łyżki bułki tartej.

Wkładamy nadzienie do papryki. Paprykę posypujemy startym serem żółtym. Na blaszce do pieczenia wykładamy papier do pieczenia.

Papryki układamy obok siebie. Zapiekamy ok. 30 min w temperaturze 180 stopni.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Previous post Makaron w roli głównej
Next post Latem uwolnij spojrzenie!