Szczypiorkowe pancakes – przepis

Szczypiorkowe pancakes – przepis

Śniadanie wcale nie musi być nudne! Pyszne pancakes ze szczypiorkiem to wyśmienity pomysł na dobry początek dnia

Szczypiorkowe pancakes – składniki:

• 250ml maślanki

• 2 jajka L

• 1,5 szklanki maki

• 3 łyżki roztopionego masła

• 2 łyżki serka Cremetta marki LACTIMA

• szczypiorek

• pomidorki koktajlowe

• kiełki

• sól

• pieprz

Szczypiorkowe pancakes – sposób  przygotowania:

Do miski wbij jajka, wlej masło, maślankę, dodaj serek Cremetta i dokładnie wymieszaj składniki. Następnie wsyp sól, pieprz, mąkę i posiekany szczypiorek – całość delikatnie pomieszaj. Na suchej, rozgrzanej patelni nakładaj porcje placuszków. Smaż z dwóch stron na złoty kolor. Pancakes podawaj posmarowane serkiem Cremetta z kiełkami i pomidorkami koktajlowymi.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Previous post Sukienki na sportowo – stylizacje!
Next post Trendy w manikure – chłodne błękity i ciepłe róże