Szaszłyki z grilla

Szaszłyki z grilla

Przedstawiamy smaczny przepis na ogniste szaszłyki z grilla – do wykorzystania nie tylko z Waszymi pociechami

Szaszłyki z grilla – składniki:

300g mięsa wieprzowego (łopatka, karczek)

3 średnie cebule

2 papryki świeże

10 średnich pieczarek

150g boczku wędzonego

1/4 szklanki oleju

3-4 łyżki sosu sojowego

2 łyżki sosu piri-piri „Tarsmak”

majeranek, czosnek granulowany do smaku

Szaszłyki z grilla – wykonanie:

Mięso, boczek i paprykę pokroić na kawałki, cebulę na ósemki, a pieczarki pozostawić w całości. Wszystkie składniki nadziać na przemian na szpatułki. Z oleju, sosu sojowego, sosu piri-piri i przypraw zrobić zawiesinę, dokładnie wysmarować nią szaszłyki, a następnie odstawić do lodówki na minimum dwie godziny. Piec na grillu ok. 20 minut co jakiś czas obracając.

Smacznego!

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Previous post Jutro właśnie nadeszło Marta Kijańska
Next post Tabletki antykoncepcyjne – czego nie wiedzą Polki?