Torciki czekoladowe z brzoskwinią – przepis

Torciki czekoladowe z brzoskwinią – przepis

Torciki czekoladowe z brzoskwinią to pyszna propozycja karnawałowych wypieków

Torciki czekoladowe z brzoskwinią – składniki:

  • 1 opakowanie brzoskwiń w syropie Valfrutta 400 g
  • 100 g mąki
  • 100 g masło
  • 80 g cukru
  • 2 jajka
  • 30 g kakao
  • 50 g ciemnej czekolady Toblerone
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii

Torciki czekoladowe z brzoskwinią – sposób przygotowania:

W misce dokładnie zmiksuj jajka z cukrem, dodaj roztopioną i przestudzoną czekoladę z masłem, kakao, mąkę z proszkiem do pieczenia oraz wanilię. Masę przełóż do 4 wysmarowanych masłem kokilek i piecz ok. 20 min w 170 °C. Serwuj na pokrojonych w plastry brzoskwiniach.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Previous post Karnawałowe makijaże
Next post Chroń włosy przed mrozem