Zapiekanki z tymiankiem, pieczarkami i oliwkami

Zapiekanki z tymiankiem, pieczarkami i oliwkami

Składniki:


  • 2 półbagietki
  • 250 g małych pieczarek
  • Sól, pieprz
  • Oliwki zielone drylowane Ole!
  • Masło ziołowo-czosnkowe (gotowe lub ½ kostki masła połączone z garścią świeżo posiekanych ziół, solą, pieprzem oraz 2 ząbkami czosnku)
  • Ser żółty w kostce
  • Świeże listki tymianku

Dodatkowo ulubione sosy, np.:

  • Ketchup
  • Majonez/ sos aioli

Pieczarki dokładnie myjemy i kroimy na plasterki. Smażymy na łyżce masła, na koniec dodając sól i pieprz.

Bagietki kroimy na pół, smarujemy masłem ziołowo-czosnkowym. Pieczarki układamy na bagietkach. Całość posypujemy oliwkami, listkami tymianku i dużą ilością startego sera. Zapiekamy do momentu kiedy ser będzie zarumieniony. Podajemy na ciepło z ulubionymi sosami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Previous post <strong>Zabiegi laserowe – sekret pięknej urody, zdrowia i komfortu życia</strong>
Next post Szykujemy się na sezon jesienno-zimowy 2023/2024 – jak ograniczyć wydatki za ogrzewanie i prąd