Grillowa sałatka z rukolą i porem

Grillowa sałatka z rukolą i porem

Grillowane mięsa najlepiej smakują z sałatką. Mieszanka rukoli, pora i pomidorków koktajlowych z sosem winegret tworzy smaczną kompozycję

Składniki:

– 1 por

– 3 garście rukoli

– 5 plastrów ananasa konserwowego

– 10 sztuk pomidorków koktajlowych

– parmezan

Sos winegret – składniki:

– 1 łyżka musztardy

– 50 ml octu winnego

– 50 ml oleju

– 100 ml soku z ananasa (z puszki)

– 1 łyżeczka cukru

– ½ łyżeczki soli

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.

Wykonanie:

Por dokładnie umyć, białą jego część pokroić w cienkie półkrążki. Dodać rukolę, pokrojonego w cząstki ananasa, pomidorki koktajlowe i wymieszać. Sałatkę polać obficie sosem winegret, na wierzch zetrzeć parmezan.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Previous post Kobiety z domu Soni – recenzja
Next post Sałatka z grillowanym serem żółtym