Chłodnik z sezonowych warzyw

Chłodnik z sezonowych warzyw

Chłodnik pomidorowy z dodatkiem ogórków to idealna propozycja zupy na letnie upały

Składniki:

– 0,75 litra wody mineralnej niegazowanej

– 1 słoiczek koncentratu pomidorowego

– 1 świeży ogórek

– 1 papryka świeża czerwona

– 1 papryka świeża żółta

– 3 ząbki czosnku

– 100 ml białego wina

– zioła prowansalskie

– sól, pieprz, cukier do smaku

Wykonanie:

Wszystkie warzywa dokładnie umyć. Część ogórka i papryki pokroić w drobną kostkę, a resztę dokładnie zmiksować z wodą, koncentratem, winem i czosnkiem. Dodać zioła prowansalskie, sól, pieprz, cukier do smaku i pokrojone wcześniej w kostkę warzywa. Wymieszać, dobrze schłodzić. Podawać z tostami czosnkowymi.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Previous post Wiosenne zupy
Next post Zupy dla ochłody – chłodniki