Zupa z zielonego groszku

Zupa z zielonego groszku

Zielony groszek od tysięcy lat zapewniał ludziom zdrowy i odżywczy pokarm. Często niedoceniany, a jednocześnie dostarczający naszym organizmom mnóstwo sił witalnych nie musi być tylko dodatkiem. Zupa z zielonego groszku może być podawana jako eleganckie danie główne. Szybka i nieskomplikowana, a przy tym efektowna i smaczna

Zupa z zielonego groszku z nitkami

Składniki:

– wywar kostno-jarzynowy 1 ½ litra

– groszek konserwowy 1 puszka

– groszek świeży lub mrożony 200g

– śmietana kwaśna 18% 100ml

– sól, pieprz do smaku

– makaron nitki 1 paczka

Wykonanie:

Ugotować na wolnym ogniu wywar z kości oraz warzyw pokrojonych w kostkę ( np. marchew, seler, pietruszka). Dodać zmiksowany groszek konserwowy i groszek świeży, a następnie doprawić do smaku solą i pieprzem. Na koniec do naszej zupy dodajemy śmietanę, a następnie ugotowany wcześniej makaron.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Previous post Męski modeling, czyli topowi przystojniacy na wybiegach
Next post Wielkanocny żurek