Pomysł na obiad: Marchewkowa zupa krem

Pomysł na obiad: Marchewkowa zupa krem

Marchewkowa zupa krem to nie tylko smaczne i pożywne danie, ale również znakomity sposób na rozgrzanie się w chłodne dni

Składniki:

1,5 lita wywaru rosołowego (jak kto woli może być warzywny lub drobiowy odlany z rosołu lub z kostki)

5 dużych marchewek

2 pietruszki

4 ziemniaki

2 łyżki śmietany

biały pieprz, pieprz, słodka papryka,

natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Marchewkę, pietruszkę, ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Do podgrzanego rosołu wrzucamy warzywa i gotujemy, aż warzywa będą półmiękkie. Następnie miksujemy blenderem całość na krem. Stawiamy na mały gaz i doprawiamy do smaku – pieprzem, papryką, można trochę posłodzić. Zupę serwujemy z dodatkiem łyżki śmietany (może byż równiez jogurt) i posypaną natką pietruszki lub innymi ziołami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Previous post Rozgrzewająca zupa warzywna
Next post Męski modeling, czyli topowi przystojniacy na wybiegach