Świąteczny przepis: łazanki z grzybami

Świąteczny przepis: łazanki z grzybami

Kapusta i grzyby to podstawowe składniki świątecznych dań, my przedstawiamy jak w pyszny i świąteczny sposób połączyć te dwa składniki z makaronem łazanka

Składniki:

1. Międzybrodzki Makaron Łazanka- 250g

2. kapusta kiszona – 500g

3. grzyby suszone – 50g

4. cebula – 2 szt.

5. masło – 2 łyżki

6. pieprz ziołowy – 1 płaska łyżeczka

7. sól, pieprz czarny do smaku

Wykonanie:

Makaron ugotować w osolonej wodzie, a następnie zahartować w zimnej i odcedzić. Kapustę gotujemy do miękkości, odciskamy i drobno kroimy. Osobno gotujemy grzyby i kroimy w paseczki. Na maśle musimy usmażyć drobno pokrojoną cebulę, dodać kapustę, grzyby, pieprz ziołowy i doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość chwilkę poddusić, a następnie wymieszać z ugotowanym makaronem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Previous post Karp wigilijny – przepisy
Next post Świąteczne dania na bazie piwa